Приемно време:
Всяка сряда 10:00 – 12:30 ч.
Район Витоша,ул. Плакалница 51
с предварително записване на: 02/ 814 61 58

Защо влизам в битката за София?

Израснал съм в Подуяне, но за жалост през последните години районът е в застой и проблемите си останаха същите. Фактът, че става дума за нашия район и проблемите около домовете ни, ме амбицира и мотивира допълнително да реализирам големия потенциал на северната част на София. Вярвам, че с професионалния си опит и умения ще подобрим управлението на района, за да го превърнем в чист и уреден квартал, без мръсен въздух и кал.

Какво искам да променя?

  • Равни улици, тротоари и нови паркинги – залагаме на цялостно справедливо преосмисляне на наличните пространства от фасада до фасада по ключовите улици в квартала (бул. „Източна тангента“, ул. „Летоструй“, ул. „Васил Петлешков“,
    ул. „Панайот Хитов“ и ул. „Станислав Доспевски“), с цел осигуряване на подобрения за всички участници в движението.
  • Зелени и красиви междублокови градини – облагородяване и преосмисляне на междублоковите пространства в кварталите като запазваме зелените площи и осъвременяването на детските площадки и спортните съоръжения. (реализиране на парк „Могилите“ в ж.к. „Левски Г“ , който да се превърне в новото любимо място в района).
  • Чист и уреден квартал, без мръсен въздух и кал – значително подобряване на чистота в района и строг контрол върху работата по сметосъбиране, включително и за едрогабаритните отпадъци. (поетапно изграждането на тротоарни джобове за контейнерите за отпадъци, започвайки от „Хаджи Димитър“ и „Сухата река“). 

Кой съм аз…

Роден и израснал съм в София, професионалният ми път и образование ме отведе в Испания, където и стартира моята практика в областта на проектирането на пътища и транспортни съоръжения, и реализиране на транспортни проучвания. Най-предизвикателните и мотивиращи проекти, по които съм работил, са тези, свързани с развитието на градовете в България, включително и разработването на „Визия за София“ по направление Транспорт. Именно това ме накара да продължа развитието си в екипа на Спаси София и да работим за решаването на проблемите в града ни и предлагането на конкретни мерки.