Честито, софиянци! След първия по-сериозен дъжд, ремонтираната за 24 млн. лв улица Граф Игнатиев потъна в локви. Въпреки, че на места паветата бяха пренареждани по 6-7 пъти, това не беше достатъчно, за да спре завиряването. Контролът на контрола и талантливият изпълнител със сигурност са горди от постижението си – да разположат част от шахтите за оттичане по-високо от околното ниво. Какво ли са си мислели, че ще стане – водата да потече нагоре?

Случващото се е логично следствие от един изцяло провален ремонт. Въпреки, че Столичната община имаше години, за да се подготви и така да гарантира, че качеството ще е максимално добро, а неудобствата за софиянци – минимални, днес сме свидетели на тотален хаос. Всички отговорни за това са влезли в режим на свободно падане и вече дори не се правят опити да се лъже – само преди дни, кметът заяви, че не може да даде краен срок за 5 пъти отлаганото пускане на трамваите.

След подобно фиаско, г-жо Фандъкова, всеки човек с достойнство и уважение към съгражданите си, щеше да си тръгне с наведена глава, особено след като не намерихте смелост да уволните ресорния заместник кмет Евгени Крусев. Това ни напомня, че все още чакаме резултати от проверките на OLAF, Прокуратурата, МВР и Управляващия орган заради замяната на виброизолационната подложка на улицата в нарушение на закона за обществените поръчки.