Често говорим за това, че партии като ГЕРБ използват тролски ферми, за да формират обществено мнение и да манипулират реалността в своя полза. 

Вторият в листата на ГЕРБ за общинския съвет, наследникът на Орлин Алексиев начело на финансова комисия в СОС и текущ председател на общинския съвет, Георги Георгиев явно също умело се възползва от тези тролски ферми. 

На 8 септември с публикация във Фейсбук той решава да се направи на спасител за казус с презастрояване до бл. 18 в Зона Б-5, въпреки че именно партия ГЕРБ е пряко отговорна за проблема и месеци преди това не предприемаше никакви действия. 30 минути след публикуването на снимките на страницата на Георги Георгиев, резултатът никак не е завиден – едва 50-тина харесвания и само 1 коментар. В този момент, под команда, се намесват 11 фалшиви профила, които в рамките на няколко минути пишат сходни коментари: “Добра работа, г-н Георгиев”, “Така трябва да се работи” и дори сърцераздирателното: “Пореден пример за ангажираността Ви към всеки един конкретен проблем. Поздравявам Ви за човечността и бързата реакция”.

След този залп от положителни и хвалебствени коментари за дейността на Георгиев, интересът към публикацията му отново става мижав, но за случайно четящия човек остава впечатлението, че той е свършил много добра работа и хората са щастливи и благодарни. 

По внимателно вглеждане в цитираните 11 профила обаче показва много от белезите на фалшиви профили:
1. Всички профили са или празни, или само 1 снимка. Няма никаква информация за приятели, за споделени публикации, за харесвания или каквито и да е било индикации, че зад профилите стоят реални хора. 

2. На 6 от профилите, снимките са качени на една и съща дата, само в рамките на няколко минути. Каква е вероятността напълно случайни и истински хора да публикуват по едно и също време по 1 снимка и близо месец по-късно да се озоват едновременно на фейсбук профила на Георги Георгиев, за да коментират, какъв страхотен управленец е той. 

Прави впечатление, че троловете на ГЕРБ и г-н Георгиев са и изключително емоционални – чувстват се lovely, blessed, excited, cool и happy. 

Вече повече от месец, под всички публикации на Георгиев същите и нови тролски профили споделят хвалебствени думи за него, за работата, която той върши и му пожелават успех.

Всичко това не е случайно – Когато истинските хора не клъвват на пропагандата се включват фалшивите профили в опит да се създаде една паралелна реалност, в която ГЕРБ решават, а не създават проблемите на София.

Ние обаче знаем, че в живия живот това е партията, която управлява от 18 години, която не успя да реши нито един системен проблем и която многократно демонстрира, че закона, правилата, морала и подобряването на градската среда са им чужди понятия. Георги Георгиев е просто поредното проявление на този порочен модел. Човек, инсталиран, за да се опита да го продължи за още 4 години. Няма да им позволим.