Стоян Буюклиев

Магистър по икономическа география

Професионална биография

Завърших Стопанска и икономическа география в СУ „Св. Климент Охридски“ и непосредствено след това работих като гимназиален учител по география. Желанието ми за опознаване на нови страни и порядки ме накара да създам туристическа агенция, която функционира и до днес. Работата ми като туроператор е свързана с постоянни пътувания в чужбина, като винаги сравнявам видяното и мечтая най-доброто да бъде приложено и в София. 

За каква София работя ?

Уреден зелен град с красива архитектура, реновирани стари и санирани нови сгради. Град с широки и удобни улици с добра транспортна свързаност на отделните квартали и необходимите места за паркиране. Град с любезна и ефективна администрация и улеснено (онлайн или по телефона) административно обслужване на гражданите. Град, в който обособените бизнес зони и търговски площи са отделени от жилищните ареали, като по този начин биха могли да се намалят проблемите с паркирането, шума и замърсяването. Искам да променя различията в условията за живот и работа между различните квартали – правят ми много силно впечатление разликите между централните и периферните, както и между северните и южните квартали на София. Последните привличат със скъпо и луксозно строителство и удобна връзка с центъра, докато северните райони страдат заради недовършената околовръстна автомагистрала, което ги прави по-слабо привлекателни за живот и бизнес.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Възстановяване и саниране на сградите
  • Облагородяване на паркове и зелени площи и създаване на чисти обществени тоалетни в тях
  • Безопасни и благоустроени подлези

Нека ти разкажа повече за себе си

Израснал съм в Благоевград, а като студент живях в различни райони на София и опознавайки я осъзнах, че столицата дава възможност за професионално развитие в съчетание с добри условия за живот в уредена градска среда. През 2007 г. спечелих зелена карта и заминах за Сан Франциско, САЩ, където работих в сферата на строителството, транспорта и спедицията. От няколко години отново живея в София и се радвам да съм част от екипа на Спаси София.

Визия / Мечта

София – Модерна европейска столица с ново международно летище, която привлича много туристи и инвестиции.

София – град с възможности за добро образование, професионална реализация, висок стандарт и достоен начин на живот.

София – град с красива архитектура, с който всички да се гордеем.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.