Сотир Иванов

PR мениджър

Какво искам да променя в София:

Облика на града

Професионална биография

Казвам се Сотир Иванов. Завърших Бизнес икономика, а в момента съм докторант към катедра Индустриален бизнес в УНСС. Дисертацията ми е свързана с космическите индустрии. Участвал съм в организацията на научни конференции и в научни проекти и статии. Последният беше свързан с разработването на методика за интегрирано управление на риска в газовата индустрия чрез използване на иновативни методи и изкуствен интелект.

Имам 4-годишен опит в управлението на проекти в строителството, а от две години работя в сферата на маркетинга. Работих в голяма логистична компания като част от маркетинговия отдел за Югоизточна Европа. Допълнително, участвах в разработването на стратегията за намаляване вредните емисии на европейско ниво на маркетинговия отдел на компанията.

В момента съм PR Manager в една от големите рекламни агенции в България. Управлявам различни проекти в областта на маркетинга, рекламата и връзките с обществеността.

За каква София работя?

За чиста, зелена и приобщаваща София – мястото, където да отгледам своите деца. Но не искам да ги обричам на мръсния въздух, разбитите тротоари и липсата на зелени пространства.

Заедно с екип Младост се борим за изграждането на Източен парк. Организирахме протест на местно ниво, а впоследствие и подписка в подкрепа на нашите искания. Те са свързани с изграждането на достатъчно голям парк в район Младост, който да поеме нарастващото население на квартала. Паралелно, работя активно и против неспиращото презастрояване на Младост, за да спре появата на нови строежи върху зелени площи, междублокови пространства, детски площадки и т.н.

Моя лична кауза е осигуряване на достъпна среда за хора със зрителни или двигателни проблеми. От няколко години действам за изграждането на пешеходна пътека до метростанция Младост 3, тъй като тактилната маркировка за незрящи ги води на алея, която пресича улицата, без да има пешеходна пътека.

3 конкретни казуса, които искам да реша

  • Източен парк и парк Въртопо
  • Ефективно улично осветление, което да обхваща всеки кв.м. в Младост
  • Значително подобряване на сметосъбирането и сметоизвозването

Нека ти разкажа повече за себе си

Израснах и до ден днешен живея в Младост. Организирал съм различни събития и инициативи под егидата на УЕФА. Обичам да пътувам както в България, така и в чужбина. Обичам преходите в планините и да съм близо до природата. Отглеждането на растения ми е страст. Вкъщи си имам малка джунгла. Хоби са ми народните танци и високите технологии: съчетанието между традициите и бъдещето ме определя като човек.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.