Пламена Терзирадева

Еколог

За каква София работя?

София – красив, зелен и подреден град. Не е късно затова, но трябва да се вземат спешни мерки. Решена съм, че ще работя за промяната в нашия град, основно по екологични теми.

София има нужда от много работа в посока управление на отпадъците. Всички сме виждали грозните гледки на препълнени и разбити контейнери, на отпадъци, разхвърляни навсякъде по пътя. Нужна е премислена и добре организирана система за рециклиране, в комбинация с информационна кампания.

Зелените пространства в и около града ни могат да бъдат това, което всеки си представя, когато чуе тези две думи. Градът ни има огромен потенциал и възможност за развитие в това отношение.

Защо мога да го направя

Природата винаги е била интересна за мен и затова завърших „Биомениджмънт и устойчиво развитие“ в Софийския университет. След това записах магистърска програма Local Environmental Change and Sustainable Cities в Холандия, но отидох с ясната идея, че се прибирам веднага след завършването ми. Магистърската ми теза беше свързана със замърсяването на въздуха в София.

След като се върнах, работих по специалността като експертен сътрудник в Комисията по околна среда и водите към Народното събрание. Място, на което научих много, но най-важното – разбрах, че не харесвам статуквото. Тогава бях сигурна, че млади и амбицирани хора биха могли да променят системата, а намирайки съмишлениците от „Спаси София“, вече съм сигурна, че това е възможно!

За мен приоритет е подобряване на ситуацията в защитените зони около града. Точно затова от екип „Екология“ вече започнахме да работим активно за почистването, облагородяването и за спасяването на местност „Блатата“ – с. Долни Богров.

Нека ти разкажа повече за себе си

София е родният ми град и затова ми е толкова на сърце и имам желание да работя за него. От скоро съм и майка и искам да допринеса към подобряването на града ни, така че София да бъде по-приветливо място, в което дъщеря ми да иска да остане, да се развива и да бъде щастлива!

Освен „Спаси София“, другото ми бягство от ежедневието е малък бизнес за натурална козметика, който развивам от 2 години. Това е мое хоби и голяма страст. Завършила съм лицензирано училище за натурална козметика, както и няколко курса

Обожавам и да карам ски, да излизам с приятели, да пътувам.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.