Петър Петков

Търговец

Какво искам да променя в София:

София да се превърне от посредствен град в модерна европейска столица

Професионална биография

Роден съм в Габрово, а детството си прекарах в красивата възрожденска Трявна. Завърших езикова гимназия в София и започнах висшето си образование по Източноевропейска история в Бон (Universität Bonn), Германия през 2005 г. Продължих в Аугсбург (Universität Augsburg), Бавария, с магистърска програма по Политология. По време на следването си бях стажант в Генерално консулство на Република България в Мюнхен, където участвах в различни работни процеси и организирането на изборната секция в консулството. Паралелно на следването, дълги години работих на свободна практика в глобална компания за социология и пазарни проучвания.

През 2013г. се прибрах да живея в България и започнах работа в семейната ни компания за търговия със спортни стоки, която ръководя и до днес. В периода 2018 – 2020 преминах успешно през цялостната програма на Softuni за дигитален маркетинг

За каква София работя?

Вярвам, че София е изправена пред десетилетие на сериозни реформи и постоянно развитие във всички възможни аспекти. Ние заслужаваме да живеем и да отглеждаме децата си в един достъпен град без значение от нашите произход, възраст, социален статус и тн.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Въздух, който не е токсичен
  • Правото на социални грижи и образование за всяко дете, както и достъпни медицински грижи за всички
  • Чист и подреден град, с подобрена градска мобилност, качествено сметопочистване и много повече градинки и спортни площадки в междублоковите пространства

Нека ти разкажа повече за себе си

Имам идеал за голямо семейство от дълги години, като в момента съм щастливо женен и се грижа за прекрасната си двегодишна дъщеря.

Градският и кулинарният туризъм са от най-любимите ми хобита – едва няколко са европейските столици, в които все още не съм стъпвал. Далечна Азия е друга моя любима дестинация, която обикнах благодарение на бизнес пътуванията ми в последните години.

Обичам спорта и се опитвам да разнообразявам дългите си работни дни със скуош, кросфит, каране на колело и др. В почивките си практикувам ветроходство, каране на каяк, риболов и дайвинг – а понякога всички едновременно!

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Да карам ски с дъщеря си на Витоша!

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.