Петър Гълъбов

Преводач

Какво искам да променя в София:

Липсата на чуваемост за нуждите на софиянци

Професионална биография

Работя като преводач още преди завършването на Първа английска езикова гимназия. Съчетавах работата със следването на Международни отношения в УНСС. Преводаческата професия ме е срещала с изключително разнообразни хора и компании, в пряк сблъсък с различните нужди и изисквания. Обединяващото между всички тях е необходимостта от разбиране на другия език, предаване на собствените нужди и търсенето на решения чрез комуникация. В работата ми ме води стремежът да предавам от един език на друг, от един начин на мислене в друг и от една култура в друга.

За каква София работя?

Искам София да е балансиран град, в който икономическият растеж е съчетан с добрата среда и спокойствието. На първо място, локалните проблеми на градската среда като неприветливите и недостатъчни зелени пространства, както и разбитите и понякога опасни тротоари. Това са проблеми, за които трябва да има незабавни действия и решения с дългосрочен ефект. Несъвършенствата на градския транспорт като лоши връзки и разписания, трудността в комбинирането на различните видове транспортни средства и недостатъчната скорост, са проблеми за всички. Конфликтите при движението между пешеходци, велосипедисти, градски транспорт и автомобилисти създават истински ежедневни опасности, а решения има и искам да работя за реализирането им.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Липса на качествени и приятни за отдих зелени площи в район Красно село;
  • Ремонт на тротоарите и обезопасяване на пространствата около детски градини, училища и здравни заведения;
  • Подобряване на транспортните връзки с фокус върху нуждите на различните участници в движението.

Нека ти разкажа повече за себе си

Стремежът ми да търся общи решения с внимание и зачитане на индивидуалните мнения ме подтикна да приема да съм домоуправител на сградата, в която живея: един софийски блок с многолики, интересни, търсещи и будни хора, ценящи добрата среда, разбиращи, че някои решения са общи и незаобиколими, а други – дълбоко лични и нуждаещи се от изслушване и разбиране. Вече сме минавали през ситуации на чакане на администрации; налагат ни се понякога общи разходи – от мазетата до покрива – но всичко става гладко, а и държа всички в течение докъде са общите ни проекти. Е, остава ми време за домашния любимец, но пък все по-малко остава за хобито ми – аржентинското танго.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Да допринасям с разбиране, внимание и отчетност за по-добър живот на колкото е възможно повече хора.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.