Илиян Павлов

Транспортен инженер

Професионална биография

Казвам се Илиян Павлов. Завършил съм магистратура в транспортния факултет на УАСГ и съм инженер по транспортно строителство. Веднага след защитата на дипломната ми работа, започнах да практикувам по специалността, а успоредно развивах собствени бизнес идеи, някои от които в сферата на велосипедното придвижване.

Работил съм в различни и най-вече стартиращи компании, където съм участвал в създаването на процеси, структури, методика на работа и в проследяването на резултати и ефективност. Управлявал съм собствена фирма с екип, с който разработваме инженерни проекти за чужбина.

Като част от екип „Транспорт“ на Спаси София съм участвал в редица проекти за подобряване на градската среда – като например пилотния проект за изграждане на многоетажен паркинг „Самара“ в квартал Младост, който събира автомобилите на едно място и освобождава пространство за качествена градска среда за гражданите. Разработвал съм конкретни стратегии и проекти за модернизиране на транспорта, включително 4-годишен план за разширение на велоалеите, план за строителство на паркинги в кварталите и реформа на дружествата за градски транспорт.

За каква София работя?

Искам улиците на София да бъдат удобни за всеки – коли, пешеходци, велосипеди. Да имаме надежден градски транспорт, привличащ пътници и обслужван от хора, с достойни работни позиции.

Искам да живея в София, в която всяка стъпка от ежедневието на всеки гражданин се случва по правилата и по правилния начин. Без да има недоволство и безизходица, а напротив – ред и алтернативи.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Увеличаване на местата за паркиране – изграждане на нови паркинги и преосмисляне на зоните за паркиране
  • Бърз и удобен градски транспорт, генериращ приходи
  • Увеличаване и свързване на пешеходните пространства.

Нека ти разкажа повече за себе си

Любопитен съм за абсолютно всичко в света и имам нестихващ интерес да научавам нови неща всеки ден. В свободното си време съм се занимавал с всякакви спортове, хобита и развлечения, но за жалост трудно намирам удобни и близки места в София, където да ги практикувам. Бил съм и доброволец в различни неправителствени организации, като съм помагал с проекти за деца, емигранти, бездомни хора и всякакви други каузи свързани с хората и природата.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Да живея в среда, която създава добри хора.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.