Илиян Павлов

Инженер/Предприемач

Какво искам да променя в София:

Гражданите да губят по-малко време в абсурди, създадени от хора, на които не им пука за София.

Професионална биография

Казвам се Илиян Павлов. Завършил съм магистър в УАСГ в транспортния факултет, участвал съм в различни предприемачески академии, акселератори и съм бил част от “Харвардски курсове” към СУ. Веднага след защитата на дипломната ми работа, започнах да практикувам по специалността, а успоредно развивах собствени бизнес идеи, някои от които в сферата на велосипедното придвижване.

Работил съм в различни и най-вече стартиращи компании, където съм участвал в създаването на процеси, структури, методика на работа и в проследяването на резултати и ефективност.

В момента управлявам малка фирма и екип, с който разработваме инженерни проекти за чужбина. След всичко постигнато до тук и минавайки през всяко начало и край, които съм имал в професионалната си кариера, в мен се зароди желание да споделя моите знания и опит в полза на обществото. Така попаднах в екипа на Спаси София.

За каква София работя?

Искам да живея в София, в която всяка стъпка от ежедневието на всеки гражданин се случва по правилата и по правилния начин. Без да има недоволство и безизходица, а напротив – ред и алтернативи. Да няма хубави и лоши квартали, да няма значение с какъв вид транспорт искам да се придвижа от А до Б, да няма ремонти без резултат.

Ще работя за София, където има има удобни обществени пространства, както и дигитализиран достъп до всички общински услуги.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Уредено паркиране и правила за всички
  • Завършени велоалеи и създаване на веломагистрали до близките населени места
  • Намаляване на шумовото замърсяване в града

Нека ти разкажа повече за себе си

Роден съм в Свищов, но от 15 години живея в София. Като студент работих допълнително и се налагаше да обикалям из цяла София. Така научих всички квартали, линии на градския транспорт и изобщо ситуацията в града. След този период съм обикалял в Европа и света, живял съм в САЩ, Великобритания и Холандия. Видях и попих достатъчно, за да знам, че в София може нещата да се случват и изглеждат по-добре.

Любопитен съм за абсолютно всичко в света и имам нестихващ интерес да научавам нови неща всеки ден. В свободното си време съм се занимавал с всякакви спортове, хобита и развлечения, но за жалост трудно намирам удобни и близки места в София, където да ги практикувам. Бил съм и доброволец в различни неправителствени организации, като съм помагал с проекти за деца, емигранти, бездомни хора и всякакви други каузи свързани с хората и природата.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Да живея в среда, която създава добри хора.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.