Антония Йорданова

Инженер – конструктор

Какво искам да променя в София:

Централна градска част, квартали и периферия

Професионална биография

Казвам се Антония Йорданова. От малка съм фен на математиката – бях в отбора по математика и съм минала през всички състезания и олимпиади. Същевременно с това развивах и творческите си таланти – пеене и рисуване. След завършване на гимназията – ПМГ – Хасково с отличен успех и 2 х 100 точки на матурите се преместих да уча и живея в София. През 2013г. завърших Строителство на Сгради и Съоръжения в УАСГ. Оттогава работя в сферата на строителството като инженер – конструктор.

Кариерното ми развитие през различни етапи – първоначално чертожник, а след това ръководител на екип. В момента работя в собственото си проектантско ателие и същевременно съм студент по специалност Архитектура. По време на творческия си път съм работила по различни обекти – както обществени сгради и съоръжения, включително и РВД, така и индустриални обекти с национално значение на стойност милиони левове.

За каква София работя?

Искам София да е достойна европейска столица, с красив исторически център, в който хилядолетната история на града да се разказва и пътешествениците, посетили нашия град, да попадат в чудна приказка на кръстопътя между Изтока и Запада.

Столицата ни трябва да е град на иновациите и просперитета – с нови технологични хъбове и зони за развитие на икономиката в съвременна насока – към чисти и зелени производства. Същевременно, с индустриалното процъфтяване да се развиват уютни и спокойни жилищни квартали с достатъчно зеленина и въздух между сградите.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Да бъде създадена по – добра централна градска среда.
  • Да има повече зеленина в жилищните квартали.
  • Да се създаде дигитален двойник на града.

Нека ти разкажа повече за себе си

През свободното си време обичам да танцувам, да спортувам и да пътувам. Танцувам от близо десет години народни танци, като в момента съм част от Представителен български ансамбъл. С него съм посетила, както близки, така и далечни дестинации.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Всеки ден да виждам как усилията, които полагам, допринасят за едно по – добро утре.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.