Борис Бонев използва историческа аналогия и определи изборите в столицата като битката на генералите срещу капитаните.

“От едната страна имаме капитан на експерти и сърцати хора, а от друга – генерал, който мести оловни войничета на картата. Всеки ден политическият инженеринг на Борисов става все по-видим, но аз съм сигурен, че софиянци ще му объркаме сметките.” – категоричен е Борис Бонев. 

Лидерът на Спаси София подчерта, че изборите са изключително важни, тъй като местната власт се избира веднъж на 4 години и е несменяема. “На 1-ви тур се избира  общинският съвет, който е съществен за доброто управление. Ние се борим за самостоятелно мнозинство, за да не стане София жертва на саботажи и плаващи мнозинства. Знаем каква е цената на това – зависимостите и източването на София да продължат.” – заяви Борис Бонев, водач на общата листа за общински съвет. 

По думите му тежките проблеми на София не са случайност, а градът продължава да се сблъсква със задръстванията, лошото състояние на улиците, презастроени и неуредени квартали, липсващи зелени площи и детски градини. “Те са резултат на безотговорност и зависимости.” – каза Бонев и добави, че “жълтите павета са нагледен пример, че това управление се провали. Щом не могат да упражнят контрол пред Народното събрание, на какво могат да се надяват кварталите? Стратегически важно е градът ни да се развива балансирано, а не всички инвестиции да са в непрекъснати ремонти на центъра.” – разказа лидерът на Спаси София пред зрителите на БНТ. 

Бонев припомни за битките и успехите на Спаси София и призова гражданите да подкрепят онези, които през годините са доказали, че са верни на града.Не злоупотребихме с доверието, нито си затворихме очите пред корупцията и ремонтите. С един съветник постигнахме резултати, които подобряват живота на десетки хиляди. Надявам се да имаме мнозинство, за да можем да осъществим мечтата ни София да стане красива и уредена столица, с която да се гордеем.” – заяви Борис Бонев. 

Той определи инфраструктурата в кварталите като основен приоритет за следващия мандат. Според него те ще станат добри места за живот, когато има равни улици и тротоари, поддържани зелени градини с детски площадки и уредено паркиране. “Доказахме се през годините, имаме програма, екип и конкретни решения за града ни. Хората добре знаят кои сме от Спаси София, макар че ние не живеем в телевизора.” – пошегува се Бонев, препращайки към кандидата, посочен от Борисов.

Искам София да може отново да се погледне в огледалото. Това означава уреден и красив европейски град, в който всички живеем добре, независимо дали в центъра или в Люлин. София трябва да бъде град за хората – управляван така, че нуждите на гражданите да бъдат във фокуса на всяко решение и инвестиция.” – завърши Бонев.

Вижте цялото интервю тук