В участие по БНТ днес, водачът на общата листа заяви, че изборите са противопоставяне на това може ли София да се управлява по друг начин. “Има хора, които единствено повтарят “тук е така”. Като сме в задръстване, когато търсим паркоместа, като се спъваме по улиците – отговорът е “тук е така”. И тези кандидати твърдят, че не може да е по-добре, защото те го правят така от 15 години. Но ако те не могат, ние можем!” – категоричен е Борис Бонев.

Той заяви, че идната неделя е ключовият ден за всеки, който не се примирява, че в София е така и така ще остане. “Няма друг ден, няма поправителен изпит. В неделя се избира общинският съвет и втори тур няма. Аз познавам София като собствената си длан. Мен не могат да ме излъжат – нито фирмите, нито администрацията, нито хората с фалшивите си обещания. От Спаси София познаваме всеки проект и решение, ние сме хората, които живеят с проблеми на града, ден след ден, вече 14 години.” – каза Борис Бонев и призова гражданите да не пропускат да гласуват масово на 29 октомври. 

По думите му, от Спаси София разчитат, че постоянството се вижда и оценява от софиянци. “Никога не сме подвели хората и сме подготвени да управляваме почтенно. Разчитам, че хората няма да гласуват като партийни послушници и под команда, защото гласуването под команда на избори води до гласуващи под команда в Общинския съвет. Не позволявайте да ви убедят, че “тук е така” и че всички са неспособни и крадливи. Днес, когато аз заставам и искам доверието на гражданите, то не е на база слоган или обещание – аз стъпвам на 14-годишен път.” – заяви Бонев. 

Лидерът на Спаси София обясни, че обединението застава зад големи инфраструктурни проекти и за решителни стъпки напред. Като стратегически приоритет той определи строителството на 20 нови етажни паркинга, както и изграждането на модерен скоростен трамвай по бул. Тодор Каблешков, между бул. Цар Борис III и Студентски град.Ще свържем десетки презастроени квартали и няколко станции на метрото с бърз и удобен транспорт в периферията. С това около 65 000 граждани всеки ден ще могат да се придвижват бързо без да преминават през центъра.” – обеща Борис Бонев.

Паралелно с подобряването на градския транспорт, от Спаси София предвиждат и сериозни инвестиции за решаване на проблема с паркирането. В програмата си залагат изграждане на 4 паркинга в широкия център и реформа на Синя зона, така че всички приходи да отиват за строителство на нови паркинги. “Предвиждаме и намаляване на служебните абонаменти, с което ще освободим около 1000 допълнителни места в центъра, специални места за доставки, както и за живущи. Вече сме идентифицирали и терени за монтажни паркинги в кварталите, които се строят бързо и евтино, утрояват броя места и щадят околното пространство. Кошмарното обикаляне в търсене на места за паркиране и спиране върху тротоарите трябва да спре.” – категоричен е лидерът на Спаси София. 
Според плана първите многоетажни паркинги трябва да бъдат изградени в големите квартали като Младост, Люлин, Овча купел и Красно село, и така тротоарите и зелените площи да бъдат освободени от коли. “Най-важното е инвестициите в инфраструктурата да стигнат до кварталите защото градът трябва да е еднакво уреден, независимо дали живеем в центъра, Люлин или Младост. Ако не променим дисбаланса, София ще остане разделена на южна, презастроена част и северна – изоставена. Време е нуждите на гражданите да бъдат във фокуса на всяко решение и инвестиция.” – завърши Борис Бонев от Спаси София и водач на листата за общински съветници.