По случай честването на Деня на съединението 6 септември Борис Бонев и Васил Терзиев напомниха за просрочения ремонт на едноименната улица в София.

Пословичен ремонт без край е и този на ул. “Цар Шишман”, който закъснява с близо 5 месеца, а далеч не е готов. Столична община доказа за пореден път невъзможността си да упражнява контрол и да изисква от строителите да работят в срок по проектите в града. 

Реконструкцията на улицата от 500 м. се оказва наистина непосилна задача за управата на града, защото се проточва от 2019 г. и все още не е готова. След множество скандали с проекта, сред които за корупция, лош проект, наложило се препроектиране, смяна на строители, десетки разговори и протести на жители и бизнес, очевидно кметът не счита за необходимо да промени подхода си, за да бъде завършена една от най-централните улици, качествено и в срок. 

И „Графа“, и „6-ти септември“, и ул. „Цар Иван Шишман“ са част от т.нар. Зона 2 на центъра на София, чийто ремонт стартира през вече далечната 2018 г. 

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев и водачът на листата за общински съветници Борис Бонев направиха символна разходка по улица “6 септември”. Така от една страна те почетоха деня на Съединението, а от друга обърнаха внимание на проблемите, които съпътстват продължаващия с години ремонт на улицата.

Васил Терзиев каза:

“Нашата надежда е, че можем да се обединяваме не само в трудни моменти, но в моменти, в които трябва да работим за бъдещето на нашия град и нашата държава. За съжаление тази улица не отговаря на идеала, към който се стремим. Тя не отговаря на идеята, че почитаме паметта на тези, които са направили Съединението възможно. Това се прави с дела, а тук делата са изкривени”.

Екипът от архитекти на Спаси София е изготвил десетки конкретни предложения за подобряване на градската среда и становища по ключови проекти в столицата. Общината упорито ги игнорира, но от партията се убедени, че всички градивни промени за София ще могат да бъдат реализирани възможно най-скоро след изборите.

“От Спаси София многократно сме сигнализирали, че на обекта не се работи и че строителните дейности затрудняват ужасно бизнеса и живущите на улицата, за съжаление без резултат! Категорично смятаме, че подобни провали не трябва да бъдат допускани повече, защото тяхната цена я плащаме всички ние, а не тези които ги допускат.”, заяви Борис Бонев.

От Спаси София подчертават, че трябва да има сериозна промяна в подхода при реализирането на ремонтната програма в града. Най-важните стъпки са драстична промяна в качеството на проектите, които строителите трябва да изпълняват, стриктно и ежедневно менажиране на строителите и дейностите, които извършват, строг контрол на договорите и допълнителни гаранции, че те ще бъдат изпълнени качествено и в срок. 

“Това са важни стъпки, които ще сложат край на ремонтите без край и “Ремонт На Ремонта”, смятат от партията.