Вера Дончева

Художник

Какво искам да променя в София:

София да има повече паркове за разходка и средата да е достъпна за всички.

Професионална биография

Завършила съм Национална художествена академия гр. София – специалност „Изкуствознание и педагогика“. 

Работя като графичен дизайнер – изработвам лога за различни компании, дизайни за брандиране на автомобили, рекламни тениски, визитки и други материали. Имам опит и като офис асистент, координатор проекти и художник на свободна практика. Като художник наблягам на акварела и маслената живопис, а също така изрисувах макетите на културни забележителности в Археологически парк „Нов живот за миналото“ в гр. Раднево.

За каква София работя?

За мен столицата трябва да е един представителен град. Централните части да са място за културни събития, да има повече пешеходни зони, за да може гражданите да се движат свободно, без да са заобиколени от коли и да дишат мръсен въздух. Като част от екип Градска среда в Спаси София допринасям с идеи за новия облик на столицата и работя по редица проекти за подобряване на нашия град.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Да има повече детски площадки
  • Да има чисти и красиви паркове, както и природен парк Витоша да се възроди
  • Градската среда да е достъпна за майки с детски колички

Нека ти разкажа повече за себе си

Родена съм в гр. София през 1986 г. Израснах в един прекрасен квартал в полите на Витоша – кв. Павлово. Спомням си с носталгия игрите на народна топка и федербал с часове, без да мине дори един автомобил. В момента се грижа за моя син на годинка и два месеца, като той беше моят стимул да стана част от Спаси София, за да се опитам да допринеса да живее и расте в града, който помня от моето детство. През малкото си свободно време се отдавам на спортни занимания. Имам червен колан по тае-куон-до, тренирала съм латино танци, зумба и много други спортове. От 2014 г. се фокусирам основно върху бягането, като имам завършени три Софийски полумаратона, една Трявна Ултра – 21 км. и много други софийски кросове по 5 , 10 и 15 километра.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Мечтая да живея в град с позитивни и усмихнати хора, които си помагат един на друг.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.