Сава Ташев

Учител

Какво искам да променя в София:

Да разширя удобствата на градския транспорт

Професионална биография

Завършил съм Бизнес администрация в Софийски университет, след което получих допълнителна квалификация за учител по английски език във Великотърновския университет като част от програма Заедно в час.

От 2017 преподавам английски, немски и гражданско образование в 97 СУ в Люлин, където с колегите ми имаме мисия да разчупим традиционното образование, като го насочим към нуждите на учениците.

През 2015, успоредно с ученето, започнах да карам трамвай. Можете да ме забележите по Графа в десетката, защото в момента освен да преподавам, все още возя и пътници. Скоро завършвам магистратура Интелигентни транспортни системи в УНСС, като това ми дава още по-задълбочено разбиране на проблемите пред транспорта в София.

За каква София работя?

За мен е изключително важно да развиваме сектор Транспорт в столицата. Това е и причината да съм част от транспортния екип на Спаси София. Вярвам, че ако хората имат достатъчно добра алтернатива на личните автомобили, градът няма да е толкова замърсен, няма да губим време в задръствания и ще можем да използваме местата, където сега паркират коли, за зеленина, изкуство и отдих. Необходимо е да се започне спешно работа по реализирането на заложените мерки във Плана за устойчива градска мобилност, както и тези в доклада на Ян Геел София – град за хората.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Tрамвай 8 да стига много по-бързо до Люлин и да има нови превозни средства за него;
  • Да има къде да се паркира вечер в Младост и през деня в центъра;
  • Пл. Независимост да бъде обновен, уютен и да може да се пресича удобно.

Нека ти разкажа повече за себе си

Роден съм и живея в София. Завършил съм Националната финансово-стопанска гимназия. През 2022 г. преминах през академичен курс по програма Фулбрайт на държавния департамент на САЩ в Университета в Уисконсин на тема преподаване на гражданско образование и медийна грамотност.

Често доброволствам – съдийствал съм на ученическите турнири по речи и дебати на Best Foundation, събирам капачки и организирам учениците да го правят, садил съм дървета в Новата гора на София.

В свободното си време ходя на Витоша, гледам филми в Дом на киното, събирам се с приятели на Кристал или просто карам колело до затънтени краища на София.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Да живеем на чисто и подредено, София да работи в интерес на хората, а те да се чувстват комфортно, да живеят и да се развиват в нея.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.