Милена Христова-Маркова

Изследовател

Какво искам да променя в София:

Да е чиста, подредена и приветлива

Магистър съм по Трудова и организационна психология с втора специалност Чешки език и култура. Докторант (прекъснал) по Приложна семиотика. След кратък опит в областта на управление на човешките ресурси, открих, че страстта и истинският ми интерес е в проучванията и анализа на информация. В последните години фокусът на работата ми в тази сфера е най-вече върху т.нар. „клиентско преживяване“. В последните години развивам знанията и уменията си и в области като Дизайн мислене и Дизайн на услуги – методи, спомагащи за развиване на нови продукти, услуги и процеси и подобряване на съществуващи. Прекарала съм няколко години в Хамбург, Германия, което ми даде перспективата за „тук“ и „там“, възможността да сравня култури, практики и политики. Основният ми извод е, че когато правилата се спазват от всички участници, нещата вървят добре и в крайна сметка всички печелят от това.

За каква София работя?

Аз съм майка на две деца в начална училищна възраст и искам те да растат и да се развиват в град, който е сигурен, чист и подреден. Искам да има къде да спортуват и прекарват свободното си време с приятели на уютни, подходящи за целта места. Искам София да е красив град, с добра инфраструктура, добре изглеждащи сгради и удобен градски транспорт. Град, в който добре поддържаните детски площадки и игрища съществуват във всеки квартал, направени са с мисъл и разбиране за нуждите на децата, и са подходящи и за тези над 4-годишна възраст. Освен това бих искала столицата ни да е и популярна туристическа дестинация, предлагаща микс от култура, забавления и природа. Работата ми в Спаси София е свързана с анализ на информация от различни източници, провеждане на проучвания, свързани с града ни, както и с акции на терен.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Паркирането по тротоари и на спирки на градския транспорт да е изключение, а не правило
  • София да има детски площадки и пространства за прекарване на свободното време за деца над 5 години и тийнейджъри
  • Достъпни възможности за спорт във всеки квартал и за всеки джоб

Нека ти разкажа повече за себе си

Майка, съпруга, работещ човек, градски активист. Обичам да общувам с хора, да пътувам, да уча. Умерен екстроверт, който обича градския живот и социалните контакти, но не и мръсния въздух, задръстванията и изнервените хора.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Да живея на едно по-чисто и красиво място с по-приветливи хора.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.