Подлезът на (НДК) ужасите

През изминалата седмица получихме над седемдесет въпроса, сигнала и коментари, настояващи да покажем подлеза на НДК. Това е и причината да отидем и заснемем всичко, което всеки ден хиляди столичани подминават с отвращение, с безразличие или с яд. Подлезът на НДК бе ремонтиран само преди 2,5 години и бе открит заедно с Втори метродиаметър в края на лятото на 2012 г. За периода 20 април 2012 – 31 август 2012 фирмата-изпълнител Strabag извърши цялостно обновление, което освен нови тавани, включваше и подмяна на оцелелия десетилетия плочник с… разбира се, керамични жълто-кафяви плочки, станали патент за София последните години.

За съжаление, и този ремонт падна жертва на липсата на контрол и недобре написаното задание. В нашата галерия ще видите тоталния разпад, който цари в този подлез, а от видеото по-горе няма как да не сте придобили усещането, че се намирате в пещера или в подлез на ужасите. Ето част от дефектите и проблемите, които идентифицирахме: изпотрошени и липсващи плочки, водопади, сталактити и сталагмити (ДА!), утаечни вади от измития от течовете бетон, ръждясали парапети.

Когато публикувахме клипа със стряскащите кадри за водопадите в подлеза, някой ни попита: „И за това ли е виновна Софийска вода?“. Не, не е. Виновна е неспособността на Столична община да си управлява проектите и да контролира тяхното изпълнение.

[fb_embed_post href=“https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1568177460133596.1073741839.1525636387721037&type=3&uploaded=94/“ width=“550″/]

Спаси София ще предприеме всичко възможно подлезът да бъде приведен в приличен вид, а виновните за сегашното му състояние да си понесат последствията. Призоваваме да споделите тази галерия или видеото по-горе с хаштаг #ДОКОГАБЕ, за да заявим нашата непримиримост с подобни проекти, както и с досегашните управленски политики на Столична община. Всичко зависи от нас!

 

Сподели нашата визия за София

Подкрепи ни с дарение, за да продължим борбата за по-доброто бъдеще на София
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Подкрепи ни с дарение, за да продължим борбата за по-доброто бъдеще на София