04. Живот в “елитното гето”

За живота в кварталите без канализация, улици, дървета, детска градина и училище. Какво е да си купил скъп апартамент, но да шляпаш в кал, а всички обществени инвестиции вече над десетилетие да са “готови догодина”?

Кварталъ
Кварталъ
04. Живот в "елитното гето"
/
Стани наш Patron!

Започваме седмицата с Епизод 4 на Кварталъ.

В него ще търсим отговор на един сериозен въпрос: какво е да живееш в елитно гето със специален гост Евгения Димова – един от съоснователите на Инициативен комитет “Манастирски ливади-изток”.

С Евгения ще говорим за живота в кварталите без канализация, улици, дървета, детска градина и училище. Трудно ли е да си купил апартамент за над сто хиляди, но да шляпаш в кал и най-близкият градски транспорт да е на над 20 минути пеша, а всички обществени инвестиции вече над десетилетие да са “готови догодина”?

Коментари

коментари

Гергин Борисов е един от инициаторите на гражданските инициативи Спаси метрото и Спаси София, както и техен администратор. Завършил е информационни технологии в УниБИТ - София и се занимава с проблемите на градската среда от 2001 г. Активен защитник на идеята метрото да е не просто форма на градски транспорт, но и инструмент в развитието на града.