На 15 януари учредихме партията Спаси София заедно с над 700 делегати. По време на учредителната конференция за председател на партията бе избран Борис Бонев, а в своята реч, той обяви непосредствените цели пред Спаси София:

Победа в първи тур на предстоящите местни избори в София, както и постигане на мнозинство в СОС.

От първия ден след изборите трябва да работим за коренна промяна на начина на управление, за да оправдаем доверието и очакванията на софиянци. Събрани сме тук, за да построим по-добър град, по-добро общество и по-добро бъдеще. Дължим го пред самите нас и времето ни. Нека оставим нашата следа, с която бъдещите поколения ще се гордеят, както ние сега се възхищаваме на действията на най-дълго управлявалият кмет на София, инж. Иван Иванов. Затова се обръщам с призив към всички наши съгражданите – търсим вашата подкрепа и нека заедно започнем новите “10 златни години на София”! Времето е сега!
Борис Бонев



На събитието представихме експертите с дългогодишен опит в различни сфери, които са част от екипа на Спаси София, а те, от своя страна, обявиха трите ни големи приоритета за София, важни за всички софиянци.

Мащабни инвестиции в кварталите за цялостното им обновяване

Сменяме работата на парче с цялостна визия и подход – равни улици и тротоари, нови паркинги и уредени зелени пространства. Само така хората ще почувстват драстично подобрение, буквално под прозорците им.
арх. Иван Караджов!

Прозрачното и ефективно управление, без зависимости и корупция.

Ние сме антипод на статуквото. Ние сме независими, честни и милеем за София.
Добри Йонев

Чист, зелен и проспериращ град, който развива уникалните си потенциали като минералните бани и Витоша.

Спаси София е инструментът ни за равноправно участие в политическия живот, но и демонстрация на израстването, зрелостта и подготвеността на екипът и организацията.

Вижда се във всяко наше действие – ние сме хора като всички други, обединени от кауза като никоя друга. През 14-те години имаме доказани действия в обществена полза и не сме продукт на политически инженеринг. Спаси София винаги е била и ще остане гражданска инициатива, която има чиста цел, автентични членове и конкретни решения.
Емилия Ангелова

Заявяваме, че обществото не трябва да се заблуждава, че пътят ще бъде лесен. Изпуснали сме много време и шансове. Разчитам на всички вас, че ще ни подкрепите в тази дълга и трудна битка и че няма да загубите търпение и доверието, което сте ни дали. От своя страна, ние обещаваме, че ще бъдем почтени, отдадени и ще работим с всичките си сили да превърнем целите си в реалност. Без политическо его и предразсъдъци, но и без да предаваме ценностите си.
Борис Бонев

Учредително събрание на партия Спаси София (запис на събитието):