Милена Анастасова

Строителен инженер

Какво искам да променя в София:

Чисто, зелено, подредено

Професионална биография

Когато бях на 13 години видях една книга за строителство на дървени къщи и започнах да преследвам мечтата си. 34 години по-късно съм със завършено Висше строително училище и имам над 22 години трудов стаж. Участвала съм в строежа на тунелите на метрото. От там смених сюжета и се пренесох в едно красиво място на Дунава, край Белене, където 9 години строяхме ферми за овце и мандри.

За каква София работя?

Искам София да е зелена, чиста и подредена. Не желая да виждам вече спрелите коли в градинката пред блока и по тротоара и блатата около блока, наречени паркинги. Не желая да виждам как липсват детски площадки, а на тяхно място израства поредната бетонна сграда, не желая да виждам боклуци, които се търкалят навсякъде.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Околните пространства в кв. Левски В, Г и старата част. Изграждане на парк в квартала
  • Навеси спирки на метростанция Хаджи Димитър
  • Адекватен пазар за животни и стари вещи, мебели в Богоров, който да е част от градската култура и да привлича посетители и дори туристи

Нека ти разкажа повече за себе си

Родена съм и съм израснала в София. Имам 16-годишна дъщеря, която е моята гордост и която обичам безкрайно. София е моят град и моето място.

Винаги търся неизвестното и непознатото. Последните четири години съм посветила на това да се образовам в строителството с естествени материали (глина, дърво, камък, конопобетон). Покрай това срещнах страхотни хора, които с много желание, вяра и лишения се опитват да подобрят нашия живот. Също така, се опитвам да търся нов живот на старите материали, като ги преобразувам в дрехи и легла за животни. Обичам цветята, харесва ми да аранжирам всякакви украси, подаръци, и посрещам гости с удоволствие.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Вярвам, че ще живеем в един по-красив и по-добър свят.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.